Laat het stralen

De diensten van Straalbedrijf de Groot

Door producten te laten staalstralen, beschermt u deze tegen roest en andere vormen van corrosie. Apparatuur in de machinebouw, bruggen en steigers, maar ook boten en (auto)onderdelen worden zo effectief beschermd tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht. Straalbedrijf de Groot adviseert u over passende maatregelen.

Een sterk staaltje straaltechniek

Wij verzorgen al het straalwerk van producten tot wel 10 meter lang en 3 meter breed (glasparelstralen tot 2,5 meter breed).


Alle soorten staal die kunnen roesten, behandelen we door deze te gritstralen. Dit is een soort reinigingsmethode voor het staal. De behandeling zorgt ervoor dat verflagen beter pakken en verlengt de levensduur van het product.


Glasparelstralen is een zeer speciale techniek. Met minuscule glazen kogeltjes wordt het werkoppervlak gladder en harder gemaakt. De kogeltjes maken het product beter bestendig tegen diverse vormen van corrosie.


IJzer of staal dat kan roesten, is uitermate geschikt om te beschermen met een coating of lak. Zo ontstaat een egaal en schoon oppervlak waar nieuwe verf op kan worden aangebracht. Nadat de coating is aangebracht, krijgt het product een strak en fraai uiterlijk.


Om staal een kathodische bescherming te bieden (beschermlaag) maken we gebruik van een techniek die vlamverzinken of schooperen heet. Dit is de ideale ondergrond voor verf, en is bovendien onmiddellijk droog.

Stel uw vraag

Straalbedrijf de Groot & Zn. v.o.f.

Reewal 22H

2811 PT Reeuwijk

Openingstijden

Maandag 08:00 - 18:00

Dinsdag 08:00 - 18:00

Woensdag 08:00 - 18:00

Donderdag 08:00 - 18:00

Vrijdag 08:00 - 18:00

Op zaterdag op afspraak tussen 

09:00 - 12:00 uur.